Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne (FR)
12. 3. 2009
Potrebujeme: 800 g guľatého hovädzieho pliecka alebo frikanda, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky korenia, štipka mletého klinčeka, 1/4 lyžičky tymianu, 100 g prerastenej slaniny, 2 ošúpané cibule, 1 mrkva, 100 g zeleru, 1/2 krajca chleba, 1/4 l červeného vína, 1/8 l šťavy spod mäsa, 2 lyžice vínneho octa Obloha: 250 g malých cibuliek, 500 g mrkvy |
Ako na to: Mäso potrieme soľou, korením, klinčekom a tymianom. Slaninu, cibuľu, zeleninu a chlieb pokrájame na malé kocky. Slaninu, zeleninu a chlieb opražíme pri stálom miešaní v nahriatom kastróli. Potom pridáme mäso. Červené víno, šťavu spod mäsa a ocot zohrejeme. Postupne prilievame k mäsu. Prikryté dusíme pri nízkej teplote a občas ho obrátime. Cibuľky ošúpeme. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Šťavu 30 minút pred dokončením prepasírujeme a dáme nazad do kastróla. Pridáme cibuľu a mrkvu. Omáčku dochutíme, podávame spolu s nakrájaným mäsom a zeleninou. Vhodná príloha: halušky, cestoviny a zemiakové knedličky. Jablkové pyré alebo fazuľky. Červené víno. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.