Dusené pečené mäso s miešanou zeleninou
12. 3. 2009
Potrebujeme: Pre 4 osoby: 60 g tučnej slaniny, 1 pór, mleté čierne korenie, 1/4 lyžičky tymiánu, 1/4 lyžičky rozmarínu, štipka klinčekového prášku, 800 g hovädzieho orech(zo stehna), 1 bobkový list, 4 vetvičky petržlenovej vňate mladej cibuľky, 3 zelerové lístky, 1/2 kvasnicového piva, 2 krajce čierneho chleba, citronová šťava, cukor, 400 g bielych fazuľových strukov, 400 g mrkvy, 40 g bylinkového masla |
Ako na to: Nakrájanú slaninu vo väčšom kastróli rozpražíme. Pridáme koreniny a speníme, vložíme mäso a dookola opečieme do tmavohneda. Pridáme bobkový list a zelené vňate, zalejeme pivom do výšky 2 cm. Tesne prikryjeme a vydusíme šťavu na polovičný objem. Približne po hodine pridáme nakrájaný chlieb. Šťavu prepasírujeme a dochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Fazuľku a mrkvu nakrájame na pásiky a každú zvlášť udusíme. Pred podávaním zohrejeme na bylinkovom masle. Mäso odstavíme, necháme 10 min. odpočinúť a naporcujeme. Zeleninu a šťavu podávame osobitne. Vhodná príloha: Zemiaky s petržlenovou vňaťou. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.