Guláš s kyslou smotanou
12. 3. 2009
Potrebujeme: 4 lyžice bravčovej masti, 600 g hovädzieho mäsa, 500 g cibule, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky korenia, 2 lyžice ml. červenej papriky štipka cesnaku v prášku, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1/8 l vývaru, 2 lyžice červeného vínneho octu, 1 lyžia hladkej múky, 3/8 l kyslej smotany |
Ako na to: Masť rozpálime v kastróli s hrubým dnom. Mäso nakrájané na väčšie kúsky za stáleho miešania prudko opražíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nahrubo, pridáme k mäsu a dáme 5 minút osmažiť do medova. Pridáme čierne korenie, vývar, ocot a znížime teplotu. Kastról prikryjeme pokrievkou, mäso dusíme do mäka, občas premiešame. Múku rozhabarkujeme stroškou smotany a zamiešame do hotovej omáčky. Guláš dochutíme, pred servírovaním polejeme hustou smotanou. Vhodná príloha: Miešaný šalát s marinádou z byliniek a zemiakové knedle alebo zelená fazuľa a zemiaky. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.