Hovädzí mletý biftek
12. 3. 2009
Potrebujeme: Rozpočet pre 4 osoby: 1 žemla, 200 g cibule, 1 lyžica masla, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky čierneho korenia, 4 lyžice oleja na opekanie |
Ako na to: Žemlu namočíme do vody, vytlačíme z nej vodu a dáme do misky. Cibuľu očistíme, jednu pokrájame nadrobno a a podusíme na oleji do sklovita. Pridáme k žemli, zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou a korením, sformujeme bifteky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na krúžky. Na panvici zohrejeme trochu oleja na vysokú teplotu. Cibuľu na ňom za stáleho otáčania osmažíme do zlatista, vyberieme ju a udržiavame teplú. Zvyšok oleja dáme na panvicu a zohrejeme. Sformované bifteky na ňom opekáme asi 4 - 5 minút. Posledných 5 minút teplotu znížime. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.