Hovädzí závin
12. 3. 2009
Potrebujeme: 600 g hovädzieho mäsa pokrájaného na plátky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g udusenej ryže, 60 g sterilizovaného hrášku, 50 g diétnej salámy, 1 vajce, petržlenová vňať, 60 g masti, 30 g cibule, 10 g hladkej múky |
Ako na to: Plát mäsa naklepeme, osolíme okoreníme. Ryžu premiešame so scedeným hráškom. Salámu nadrobno pokrájame, opečieme na 20 g masti. Pridáme vajce, osolíme, okoreníme a premiešame s hráškovou ryžou a posekanou petržlenovou vňaťou. Pripravenou plnkou natrieme vyklepaný plát mäsa, potom ho zvinieme a previažeme. Závin opečieme na zvyšku masti, pridáme postrúhanú cibuľu, podlejeme troškou horúcej vody a dusíme do zmäknutia. Potom závin vyberieme, nite odstránime a mäso pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, dobre prevaríme a precedíme. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.