Hovädzie mäso dusené na mrkve
12. 3. 2009
Potrebujeme: 400 g hovädzieho predného, 4 lyžice oleja, soľ, mleté čierné korenie, 400 g mrkvy, 1 lyžica hladkej múky, muškátový kvet mletý, troška cukru |
Ako na to: Očistené a umyté mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Mäso vložíme do kastróla, zalejeme vriacou vodou, pridáme polovičnú dávku tuku, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú, umytú a na tenké kolieska nakrájanú mrkvu. Z druhej polovice tuku a hladkej múky spravíme svetlú zápražku, okoreníme muškátovým kvetom. Za stáleho miešania mäso zahustíme zápražkou a pomaly dusíme do mäkka. Pokrm dochutíme cukrom a soľou a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.