Hovädzie srdce na smotanou so zeleninou
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g hovädzieho srdca, 180 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky vegety, soľ, 1 cibuľa, 3 dl kyslej smotany, 1 lyžička horčice, trošku postrúhanej citrónovej kôry, citrónová šťava, cukor, celé čierne korenie |
Ako na to: Srdce dobre umyjeme a vložíme do slanej vody. Očistenú zeleninu pokrájame, pridáme k srdcu spolu s bobkovým listom, 6 zrnkami celého čierneho korenia a všetko uvaríme. Hotové vyberieme a pokrájame. Cibuľk speníme na masti, pridáme srdce, všetku zeleninu, polejeme troškou vody, pridáme vegetu a podusíme. Srdce vyberieme, uložíme na teplú misu, zeleninu pretlačíme cez sito, prípadne zmixujeme, zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku, horčicu, trochu citrónovej kôry a povaríme. Upálime trošku cukru, pridáme do omáčky, podľa chuti okyslíme, dosolíme a nalejeme na dusené srdce. Podávame s knedľou. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.